Språk Språk Språk Språk
088_150x113

Bær- og Sopplukking (August - September)

Skogens gull- ja, så kalles vel både kantarellen og multebærene. Begge deler kan du få tak i her i Kattfjord. Så nå er det tid for å få på seg støvler og ta turen ut i skog og mark og høste av alt det gode naturen gir!

Multe (molte) (Rubus chamaemorus) er en flerårig plante som kan bli snaue 30 cm høy og har en krypende jordstamme. Fruktene er store og velsmakende, først røde og omsluttet av kronbladene, men som modne har de en vakker gul-oransje farge i flere nyanser. Bladene er nyreformede, og lette å få øye på ute på myrene. Multene begynner å blomstre i juni-juli her nord, med store hvite blomster som oftest sitter alene. 

Krekling (Empetrum nigrum) eller krøkebær er en liten, eviggrønn bærførende plante i slekten lyngfamilien. Den trives typisk i myrområder, høyfjell og i gran- og furuskog. Fruktene (som i daglitalen kalles bær eller krøkebær), er blåsorte og spiselige. I Norge er arten svært utbredt, helt opp til 1.800 m.o.h. I Nord-Norge er bærene til krekling kjent som krøkebær eller krykkjebær. Bærene smaker ikke mye, men egner seg godt til saft eller gele.

Blåbær (Vaccinium myrtillus) er en flerårig dvergbusk som tilhører lyngfamilien. Blåbær blir 10-50 cm høy. Den har grønne kantete grener, som blir etterhvert brunaktige og forvedet, med tynne, elliptiske, takkete, lysgrønne blader som faller av om høsten. Om våren får busken grønnhvite til rødlige krukkeformete blomster. Disse utvikles til saftige bær med som oftest blåsvart, men også svarte bær og hvitaktig blåe bær. De ulike fargene skyldes et tynt vokslag. Fruktkjøttet er fiolett.
 

 

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev å få de nyeste tilbud og nyheter.

Været på Lauklines

Lauklines Kystferie
Lørdag
Lørdag Klarvær
-4°
Klarvær
Lett bris
Søndag
Søndag Delvis skyet
-3°
Delvis skyet
Svak vind
Levert av yr.no

Samarbeidspartnere