Språk Språk Språk Språk

Klima og bekledning

Den varme golfstrømmen gjør klimaet i Troms mye mildere enn i andre områder i verden som er like langt nord, f.eks Alaska eller Grønland. Januar og februar er de kaldeste månedene, med en middeltemperatur på -1.9 grader.

 
Mørketida og nordlys
Fra slutten av november til slutten av januar holder sola seg under horisonten her oppe. Mange tror derfor at vi på Lauklines lever i mørkeste mørke på denne tid, men du vil bli overrasket over hvor lyst det allikevel kan være, både før, under og etter denne spesielle perioden på året.
 
Vinter
Vinteren på Lauklines er helt spesiell. Raske væromslag, storslått lys og heftige naturkrefter imponerer. Har du ikke tidligere opplevd ”den blå time” er en kald klar vinterdag en optimal anledning.
 
Våren
Når vinteren till slutt må gi tapt for solas varme, smelter det siste av snø og det er som om det grønne kappes om å først få vise seg frem. Den ivrige skientusiasten får noen av sine flotteste opplevelser på denne tid. Toppturer i shorts er ikke uvanlig.
 
Sommeren
Juni til august er sommermånedene her på Lauklines, der juli er den måned som er varmest med en middeltemperatur på 11.8 grader. Midnattsola er fra slutten av mai til slutten av juli. Har du ikke opplevd det før så er det en fantastisk ting og sitte ute hele natten lang og nyte sola som lyser deg rett i ansiktet…
 
Høst
Når den friske høstluften trekker innover er vi klar for å gi oss av ut i skog og mark. Bær og sopp-plukking i underbare omgivelser er god rekreasjon for enhver. Fjellsidene har en fantastisk fargeprakt å by på, så nå er det tid for å komme seg ut på tur. Selv om morgenene kan være ganske kalde, varmer sola opp midt på dagen og gir en grei temperatur.
 
 
 
 

 

Bekledning

"Bedre med litt ekstra å kle av seg, enn å ikke ha nok å kle på seg"

Huskeliste før du drar på tur til Lauklines

- Ull/superundertøy
- Ekstra ull/fleecegenser
- Vind-/vanntett bukse/jakke
- Lue/caps
- Votter/hansker
- Solide og romslige sko
- Lett tursekk
 

Det er i grunn viktig å ha med seg klær for all slags vær når du drar til Lauklines. Været skifter raskt og her lever vi etter mottoet: " det finnes ikke dårlig vær- bare dårlige klær". Vi har varmedresser for salg og leie og trenger du annen bekledning for din tur kan du ta kontakt med Tromsø Natur og Fritid.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev å få de nyeste tilbud og nyheter.

Været på Lauklines

Lauklines Kystferie
Lørdag
Lørdag Klarvær
-4°
Klarvær
Lett bris
Søndag
Søndag Delvis skyet
-3°
Delvis skyet
Svak vind
Levert av yr.no

Samarbeidspartnere